Friday, 6 April 2012

(Ne)Iškepę zuikiai ir avytės

Iškart nuo klausimo.
Gal kas kepėt tokius?
Kokia tešla juos kimšot?
Kokioj temp. kepėt?

Mano kaip ir matosi iškart - nepavykę!
Po maždaug trijų metų sugalvojau pats laikas išbandyt šias formas. Pakuotėje jokių instrukcijų, tik tiek kad non stick ir kaitinti ne daugiau 230c. Aš kepiau 170c ir tešla dėjau kaip viktoria cake ar sponge cake. Bet tikrai įsivaizduoju reikia kažko kito.
Dėkui visiems už patarimus :-)

3 comments:

  1. Gal neišsviestavai ir neišmiltavai pakankamai? Būčiau tešlą dėjus tradicinio rieboko kekso tokiam bandymui, nors pati nei vienos tokios formos neturiu...

    ReplyDelete
  2. Gal ir nepadariau pačiai geriausiai to ką sakai.

    Turi linka gal kokį į tradicinį keksa?

    Dekui :-)

    ReplyDelete
  3. Aš kiekvienais metais velykoms kepu keksą tokioje formoje pagal šį receptą http://www.kainetingiu.com/2012/04/keksiukai-velykiniai-kiausiniai.html. Formą gausiai sutepu sviestu.
    Sėkmės!

    ReplyDelete