Monday 28 November 2011

Spaghetti meatballs

Didelę meilę jaučiu jiems. O MB nuo bet kokios pastos nemėgimo iki super didelio fano spagečiams su kukuliukais patapo! Ir kita pasta pamilo ;) pasta pasta, gerai patiekalas su makaronais(?)

Aš darau taip, labai paprastai.

Gero jautienos farso puse kg
Dvi saujos smulkintų petražolių
Svogūnas smulkiai kapotas
Didelis kiaušinis
Druskos, pipirų
Nemaža bulvė virta ir traiškyta

Visa tai sumaišom ir formuojam kukulius graikiško riešuto dydžio ir apkepam keptuvėje.

Padažui: dvi ar net trys skardinės 400g pomidorų savose sultyse, juos sukapokite ar greitai sumalkite smulkintuvu kad būtų tyrė. Supilkite į puodą ar didelę gilią keptuvę, truputį druskos pipirų, žolelių, itališko tipo geriausia, ar tik oregano. Aš dar dedu apie1-2 šaukštus koncentruotos pomidorų tyrės. Visa tai pavirkite apie 10 min ir po to su įmestais kukuliais apie 10min.
Pastaba: taip kukuliai jautienos, bet kadangi dedama bulvė jie patampa minkšti greitai, todėl jokiais būdais nepervirkite! Bus kieti!

Valgome su spagečiais, patarkavę parmezanu ir chedario sūriais ir su gausiai šviežio baziliko ir truputi šviežio pipiro.

Niam, niam! Skanaus!

5 comments:

  1. Labai patogus reikalas tokiems patiekalams trinti pomidorai - juos parduoda Sanitex'e, 400g skardinė 4lt nesiekia. Stengiuos visad jų turėt lentynoj :)

    ReplyDelete
  2. Oo skanumėlis.

    Indrės patarimu pasinaudosiu irgi :)

    ReplyDelete
  3. Oho, kaip brangu pas jus!

    Čia Anglijoj smulkintų ar čielų 400g pom. skardine kainuoja apie 30 pensų (1.20lt), o tyrė (passata) apie 80 centų 800gr, bet ji gana skystoka. Aš neprasidedu, perku dažniausiai skardine čielų ;)

    ReplyDelete
  4. Ha, neesu ir as megeja makaronu, turbut studentavumo laikais atsivalgiau. Bet neatsispyriau tavo receptui. Zinai - persivalgiau, juodai :DDD

    ReplyDelete
  5. Tai smagu, kad patiko Meadow! As juos daznai darau, visa šeima juos labai mėgstam ;)

    ReplyDelete