Tuesday 26 April 2011

Šokoladinės Chelsea bandelės





Pavadinimas kilęs iš ten kur jos pirmąkart buvo pagamintos, aštuonioliktam amžiuj (pagal wikipedia)...

Rekės: 12 bandelių

75 g džiovintų smulkintų kriaušių ( aš dėjau razinas)
1 v.š. obuolių ar apelsinų sulčių
225 g miltų (strong plain flour recepte)
1 a.š. cinamono
0.5 a.š. druskos
40 g sviesto
1.5 a.š. sausų mielių (easy-blend dried yeast)
125 ml šilto pieno
1 vidutinio kiaušinio, lengvai plakto
75 g juodo šokolado, kapoto
3 v.š. klevų sirupo

Įkaitinti orkaitę iki190C 10 min. prieš kepimą. Paaliejuoti cm kvadratinę blėkelę, jei tokios nėra, tiks ir kitokia - stačiakampė. Sudėti kriaušes i dubenį, užpilti vaisių sultimis ir palikti brinkti kol darysit tešlą.

Sumaišyti miltus, cinamoną ir druską dubenyje, įtrinti 25 g sviesto, įmaišyti mieles ir padarius įdūbimą (šūlynėlį) supilti pieną ir kiaušinį, išmaišyti. Minkyti tešlą maždaug 10 min. ant pamiltuoto paviršiaus. Uždengti plėvele ir palikti kilti apie 1 valandą ar tol kol padvigubės.

Išversti pakilusią tešlą ant miltuoto paviršiaus, šiek tiek paminkyti ir iškočioti stačiakampį ~ 30.5cm x 23cm. Išlydyti likusį sviestą ir užtepti ant tešlos. Uždėti tolygiai kriaušėmis ir šokoladu, paliekant 2.5 cm tuščią kraštą, suvynioti tvirtai, pradedant nuo ilgojo krašto. Supjaustyti į 12 bandelių (gabalėlių) ir sudėti į kepimo indą su atpjautu kraštu žiūrint į viršų. Uždengti ir palikti kilti apie 25min. arba tol kol padvigubės.

Kepti įkaitintoje orkaitėje, viduryje, apie pusę valandos. Arba tol kol gražiai paruduos, (mano šiek tiek ir perrudavo, apdegė ;) Uždengti folija po 20min. jei pradėtų rūduoti perdaug.

Užtepti klevų sirupu kol karštos, palikti vėsti ir mėgautis plėšant į atskirą bandelę ;)
Skanaus!

receptas: Breads & Baking, Flame Tree Publishing

9 comments:

  1. Ojei kaip tokias dievinu ♥
    Puikiai atrodo tavosios!! Ir is vis sakiau tau, kad dziuagiuos jog vis dazniau i savo bloga uzsuki ;) Labai labai :)

    ReplyDelete
  2. Atrodo gardžiai - šiandien išbandysiu su bananais šį receptą. Tik maža pastaba - yra rUduoti, be ilgosios.

    ReplyDelete
  3. Pasakyk kaip gavosi paskui! Oi ir dekui uz pastaba! kaip as cia taip nemoksiskai parasiau, che, che ;)

    ReplyDelete
  4. Jau ir dabar pirmą pastabą turiu - tiksliai matavau pieną ir miltus ir tešla iki minkymo oi kaip toli gražu buvo. Sakyčiau 300g ir dar + sunaudojau. Na gal, kad miltai buvo aukščiausios rūšies?

    ReplyDelete
  5. Gavosi pusėtinai - nežinau, gal kažkiek puresnių tikėjausi. Nors įtariu, kad mielės kaltos - niekad su sausom nedarau, o šįkart receptu vadovavausi ir dėjau sausas.

    ReplyDelete
  6. O banana tu kaip i tesla dejai trinta ar gabaliukais?

    ReplyDelete
  7. Dar karta paziurejau recepta, viska teisingau surasius ir pati taip kepiau, keista tau sakai nesigavo gerai. Bet zinai ten miltai tie strong yra duonos darymui naudojami, gal del to. O kokie yra auksciausios r.miltai as neisivaizduoju...

    ReplyDelete
  8. Ryte viskas daug geriau - aplaisčiau kavos padažu iš vakaro ir per naktį jis padarė lipnų kavos skonio viršų, o kad dar gardžiau grietinėlės likerio įpyliau padažui :) labai šeštadieniški pusryčiai išėjo :)

    ReplyDelete
  9. Mano rezultatas http://www.facebook.com/photo.php?fbid=173933389329324&set=a.121035494619114.31235.121028354619828&type=1&theater

    ReplyDelete