Monday 9 February 2015

Kvapnūs Migdolų Blyneliai (be miltų)

Migdolų 'košė', kuri atsirado gaminant migdolų pieną (žiūrėti įrašą prieš) yra pilna proteinų ir kitų vertingų organizmui elementų, jokiais būdais neišmetama ir panaudojama blyneliams. Neturint šios 'košės' - naudojame tiesiog migdolų miltus.
Taigi į visa kiekį trintų migdolų košės (kuri yra atsiradus nuo 1puodelio migdolų, vėliau sutrintų darant pieną) dedame šaukštelį cinamono, žiupsnelį druskos ir muskato, iki 2 šaukštų rudojo cukraus, 1 trynį ir 2 baltymus (galima dėt net 4 baltymus, ypač jei naudojant migdolų miltus).
Iššūkam, kepam kaip įprastus blynelius, tik ant pačios mažiausios ugnies, verčiant juos ypač plona mentele.
Namai tiesiog pakvimpa pačiu prabangiausiu pyragu, pasaka!
Valgome su natūraliu jogurtu ir uogiene.
Skanaus!

Sunday 8 February 2015

Naminis Migdolų Pienas

Prisiruošiau ir aš pasigaminti šio grožio ir pilnu kito gėrio augalinio pieno. Gausus baltymais, mikroelementais ir jaunyste palaikančiu vit E tai yra gėrimas kuris neabejotinai naudingas kiekvienam iš mūsų.
Labai lengvai pasidaro tik reikia kelių ingredientų ir laiko.
Puodelio migdolų, žinoma ekologiški būtų geriausia.
1 datulės, 4 + puodelių vandens, žiupsnelio druskos ir blenderio. Dar reikia sietelio ar marlės nukošimui.
Į dubenį supiltus migdolus užpilame vandeniu ir paliekame 8-24val pilnam išbrinkimui.
Poto nupilame nuo migdolų vandenį, suberiam į blenderį su datule ir druska (datulė priduoda saldumo o druska tą saldumą paryškina) užpilame 2 puodeliais vandens ir plakame kol migdolai visiškai sutrupa į miltus. Užpilame dar 2 puodeliais vandens toliau atsargiai plakame blenderiu.
Reikia atsiminti, kad kiekvienam puodeliui išbrinkusių migdolų reikia 4 puodelių vandens.
Nukošiam, supilame į uždarą indą/butelį ir galim laikyti šaldytuve iki 3-5dienų. Naudoti kaip įprastą pieną ar vandenį atsigerimui.
Migdolų košės jokiais būdais neišmetame, aš įdėsiu receptą skanių blynelių kuriems nereikia miltų.
Skanaus! ;-)